Inleiding

In juli 2010 schreef een leerkracht uit het dorp Lankerchey me dat er een kleine meisjesschool in het dorp was dat onze hulp heel hard nodig had. Hij schreef nogal cryptisch dat deze school zeer arm was.

In september 2010 deden we tijdens onze reis / levering ook Lankerchey aan om de Zakhar school aldaar te voorzien van meubilair, schoolartikelen en sportmaterialen.

We wilden de situatie in de meisjesschool bekijken om vast te stellen welke materialen ze nodig zouden hebben om die in het jaar 2011 te leveren. We hadden uiteraard al wel schriften, pennen, kleurpotloden, badminton-, volleybal- en criketsets bij ons.

Wie schets onze verbazing dat er helemaal geen schoolgebouwtje bestond. Deze meisjes hadden, zittend op een boomstam, les in de buitenlucht. Fijn in de zomer maar nogal onpraktisch in de wintertijd die daar minimaal zes maanden duurt en zeer streng is.

Het dorp Lankerchey ligt in het noorden van Zanskar en is voor 90% bewoond door Moslims. De bewoners van het dorp zijn extreem arm, hebben geen werk en leven van hetgeen hun landje opbrengt. In de door Moslims bewoonde gebieden in India wordt het vrouwelijke deel van de bevolking (zeker naar onze westerse maatstaven) achtergesteld. Deze meisjes worden extra getroffen omdat ze zeker zes maanden per jaar niet naar "school" kunnen.

We hebben dit met de leerkracht, onze contactpersoon voor Noord Zanskar en een aantal dorpsleden besproken.

De leraar stelt zijn groentetuintje en buitentoilet ter beschikking. De ouders van de meisjes willen meehelpen met de bouw van de school. De Stichting Zanskar Scholen gaat proberen de financiĆ«le middelen bij elkaar te sprokkelen. Het plan is om in 2011 een eenvoudig schooltje met twee lokalen te bouwen, in te richten en het buitentoilet op te knappen.

In november 2010 ontvingen we het verheugende bericht dat de overheid opdracht heeft gegeven onmiddellijk een school (zelfs met eenvoudige toilet) te bouwen. Voor de winter inviel is het grondwerk gereed gekomen.

Ons plan is door dit besluit gewijzigd in de inrichting van de school (meubilair, tapijt, zitmatrasssen en dergelijke) en levering van leermiddelen en sportmateriaal.

 

Start- en einddatum fondsenwerving: 05-10-2010 / 30-08-2011 (met mogelijke uitloop).

Benodigd: 2.500,=. Fondsenwerver: Paul Patist.

Levering in september 2011.

 

Sponsors

De volgende sponsors maken door middel van financiƫle steun dit project mogelijk:

 

MAGDA KAMERMANS: OPBRENGST VERKOOP VAN EEN SCHILDERIJ VAN KUNSTSCHILDER JAN ZEMBSCH.

Stichting actie: eindejaarsloterij

RABO bank kerstmarkt op 16-12-2010. Giften van personeel en opbrengsten van verkopen.

Stichting Veldwerk   

www.stichting-veldwerk.nl

 

Hot & Spicy Challenge

www.hot&spicychallenge.com

 

HUIDIGE STAND: 2.500,=